Hírek

A Szathmáry Eörs professzor vezette Ökológiai Kutatóközpont, a hat évtizede működő Duna-kutató Intézet jogutódjaként létrehozta a Vízi Ökológiai Intézetet (VÖI). Mi fenyegeti hazánk vizes élőhelyeit? Hogyan segítheti fennmaradásukat a tudomány? Erről beszélgetett a 24.hu Dr. Végvári Zsolt ökológussal, a VÖI igazgatójával.

Munkavégzés helye: Ökológiai és Botanikai Intézet, 2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4. A részletes önéletrajzokat Nagy Adrienn nevére kérjük címezni és a "Jelentkezem" gombra kattintva elküldeni. profession.hu

Az Ökológiai Kutatóközpont pályázatot hirdet laborasszisztens (mikrobiológiai) munkakörbe. A munkavégzés helye:Vízi Ökológiai Intézet, 1113 Budapest, Karolina út 29. A részletes önéletrajzokat Felföldi Tamás nevére kérjük címezni és a "Jelentkezem" gombra kattintva elküldeni. profession.hu

A típuspéldány elrablása címmel adott ki mesekönyvet az ELKH Ökológiai Kutatóközpont, amelyet az Evolúciótudományi Intézet egyik kutatója, Rózsa Lajos írt. A történet egy, a Természettudományi Múzeumban történt rabláson keresztül vezeti be az ifjú olvasót a zoológiai kutatás rejtelmeibe.

Nemrégiben a Norvég Tudományos Akadémia külső tagjává választotta Szathmáry Eörsöt. Az mta.hu interjújában nordikus gondolkodásról, fájdalmas búcsúról és egy bizottságról, amely próbálja együttműködésre invitálni az emberiség jobbik énjét.

Az Ökológiai Kutatóközpont Vízi Ökológiai Intézete munkatársat keres tudományos segédmunkatárs/tudományos munkatárs munkakörbe, MSc/PhD fokozattal rendelkező vegyészt, vagy vegyészmérnököt környezetkémiai és analitikai feladatok ellátására.

Oldalak