Hírek

Az Ökológiai Kutatóközpont pályázatot hirdet tudományos munkatárs munkakörbe, inváziós csípőszúnyogok ökológiai vizsgálatára. A munkavégzés helye: Ökológiai és Botanikai Intézet, 2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4. A kinevezés 24 hónap határozott időre szól, napi 8 órás munkaidőben.

Ökológus mozi-piknik lesz a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertben! Az Amiről a fák suttognak című film vetítése és beszélgetés Takács Rita rendező, természetfilmessel, Für Anikó színművésszel, Horváth Oszkár rádiós műsorvezetővel és Garamszegi László Zsolt ökológus, evolúcióbiológussal.

Az Ökológiai Kutatóközpont és a fenntartásában működő vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert az elsők között csatlakozott Magyarországról az „Együtt a biológiai sokféleségért!” nemzetközi koalícióhoz.

Augusztus 7-én a migráció kérdéseit járja körbe Dr. Végvári Zsolt vonulásbiológus, Dr. Vadas András környezettörténész, Dr. Karvalics László információ-történész és Dr. Valkó Orsolya magökológus. Szerteágazó beszélgetésüket Élő Anita újságíró moderálja.

Az ELKH Ökológiai Kutatóközpont munkatársai a kiskunsági Solt–Dunavecse térségben több szántóföldön is „biodiverzitás-szigeteket”, vagyis a természetes helyi vegetációt mintázó vadvirágos réteket alakítottak ki kísérleti célból.

Az Ökológiai Kutatóközpont egyedülálló projektje idén nyáron izgalmas estekkel, valamint egy háromnapos fesztivállal várja a látogatókat a Nemzeti Botanikus Kertbe. Bővebb információ és jegyváltás

Oldalak